torsdag den 29. april 2010

Der var en, der var to...

...der var pludselig hele tre (TRE) symaskiner på matriklen på samme tid!! Sikke et luksusproblem når man tænker på, at for bare få uger siden var der bare én - og den skabte sig og nægtede at samarbejde...

Først var der Primadonnaen (puuuuha, slemme, slemme...):


Så var der den lånte (som det lykkedes mig at holde op med at være bange for, og som rent faktisk reparerede et par bukser for mig - taaak):


Og SÅ (indsæt trommehvirvel) var der denne på tilbud i Bilka (til kr. 1999,-) i denne uge. En elektronisk symaskine der kan brodere tal og bogstaver og (blandt meget andet) sy hunde-formede pyntesting ... Hvem kan da stå for det?? :)


Jeg har ikke testet den endnu, men hygget mig med at nærlæse manualen, som var det et bedre skønlitterært værk! Det skal nok blive godt (fingers crossed...).

(All of a sudden I have 3 sewing-machines in the house. One old, one new, one borrowed (but no blue ;) I can't wait to test the one I just bought!)

tirsdag den 27. april 2010

Fiona (igen)

I weekenden kom der gang i pindene med det garn jeg modtog forleden. Jeg strikker Fiona fra Rasmilla (igen) - denne gang til en kollega som for nylig har fået sit første barn.

Det tager ikke lang tid at komme et stykke vej med sådan en lille størrelse:





Min kollega Dorte strikker på en anden fin lille kjole fra Rasmilla til samme baby :) (Og SE lige Dortes Flowerpowerfrakke - bli'r den ikke bare helt vildt flot? Jeg er fuld af beundring!)

(A colleague and I are knitting little dresses for another colleague, who recently had her first child :) The patterns are from Rasmilla)

søndag den 25. april 2010

Oh joy...

Forleden kom jeg (igen) til at gå ind her på vej hjem... Og med mig ud af butikken kom:


Er ugle-printet ikke bare det sejeste ever? Nu ligger det hele og venter på at jeg får fingrene i det (og det sker lige så snart jeg holder op med at være bange for denne hér og tager mig sammen til at få den prøvet!)...

(The other day I once again brought home wonderfull fabrics from this store. I absolutely love the owl-print! Now I just have to pull myself together and get this one working...)

lørdag den 24. april 2010

Conwy nr. 1

Så blev den første Conwy-strømpe færdig - jeg har strikket skaftet noget længere end i det oprindelige mønster. Hvorfor det ligner en størrelse Fedtmule, skal jeg ikke kunne svare på - den er til mig, og jeg bilder mig da ind, at mine fødder er nogenlunde proportionelle med min højde... (ja-ja, SÅ høj er jeg altså heller ikke) :)



Jeg må også lige rose bogen med opskriften (Nancy Bush: 'Knitting on the Road', kan købes f.eks. her)! Den er fyldt med opskrifter på forskellige fine sokker og strømper. 

Jeg tror jeg stødte på bogen første gang hos hende her, og på Ravelry er der langt over 500 der har strikket netop denne sok/strømpe!! Opskriften (der, som resten af bogen, er på engelsk) er super velskrevet, gennemarbejdet og generelt meget let at følge. En sand fornøjelse - og en nødvendighed hvis man skal strikke 'on the Road'. Jeg forventer mig samme høje kvalitet af de andre opskrifter, som helt sikkert også skal afprøves ved lejlighed! 

Først skal jeg dog lige strikke en strømpe mere i samme fine mønster, så jeg har til begge ben:



(I finished the first Conwy-sock - in this length it's probably more of a stocking though. I have no idea why it looks so Goofy-sized in the first picture... :) I absolutely recommend the book (Nancy Bush: 'Knitting og the Road'). The pattern for this sock is very well-described and easy to follow - on Ravelry more than 500 people have already knitted it! Now I just have to knit one more...)

torsdag den 22. april 2010

Knitting on the road

Til jul fik jeg denne bog med sokke-opskrifter - tilsyneladende til at strikke mens man er på farten. Bogen er fyldt med forskellige strømpeopskrifter inspireret af forfatterens mange rejser. Hver opskrift indledes med et lille afsnit om inspirationen til opskriften - meget inspirerende i sig selv - og jeg har allerede kigget i den mange gange!


Da weekenden bød på en tur til Jylland besluttede jeg mig for at teste en opskrift 'on the road'.

Jeg var lidt skeptisk i forhold til at skulle fægte med pinde og holde styr på garn, samtidig med at jeg skulle udfylde min rolle som opmærksom co-driver (kodriver?) mens gemalen styrede fartøjet vestpå. Men da maskerne først var slået op og fordelt på strømpepindene, gik det støt derudaf. Da vi nåede frem var jeg nået så langt:



 Det bliver ikke sidste gang jeg strikker mens jeg er på farten!! Og så fik jeg også taget mine fine strømpepinde fra Knit-Picks i brug :)

(This weekend I've been Knitting on the Road - not at all as big a challenge as I imagined. I also got the chance to break in my new dp-needles from Knit-Picks :) )

mandag den 19. april 2010

Pakkepost

I dag kunne jeg hente dette på posthuset (det er da utroligt hvad man kan få i den butik):


Garnet er fra Rasmilla og er en blanding af uld og silke (70% uld/30% silke). Det skal bruges til to små kjoler, Fiona og Elvira, til en kollegas som for nylig fik sit første barn. Strikkeriet er et fælles projekt med denne søde kollega - vi strikker hver én!

Jeg glæder mig til at arbejde med garnet - og til at se resultaterne (selvom jeg jo snildt kan forestille mig den færdige Fiona - bare i andre farver) :)

(Today I picked up luxury-yarn (70% wool / 30% silk) from Rasmilla. Together with this sweet colleague I'm going to knit two little dresses for a third colleagues who recently had her first child)

søndag den 18. april 2010

Her sker ikke en pind...

... men det er fordi jeg hækler (har-har-har, JA - den har jeg ventet længe på at servere :))

Til min fødselsdag var jeg så heldig at blive begavet med denne:


Den er fantastisk at hækle med, ligger godt og stabilt i hånden, og så slipper jeg for krampe i højre hånd som jeg ellers har tendens til at få, når jeg hækler med 'klassiske' runde hæklenåle af metal.

Så fik jeg, trods min ringe hækle-erfaring, mod til at kaste mig ud i et større projekt! Det begyndte sådan hér:


Og det skal nok blive godt (man kan se en lille teaser på det øverste billede :) )! Jeg vender tilbage med flere billeder senere i processen...

(I got this crocheing-needle for my birthday, and it's absolutely lovely to work with! I started a somewhat big project (you can se a little teaser on the first picture) and I will be back with more picture as the work progresses)

torsdag den 15. april 2010

En ven i (symaskine-) nøden!

En kær veninde lagde ører til mine brokkerier over symaskinen og tilbød straks at jeg måtte låne hendes ny-indkøbte:


DET er sgu da service!! Hendes maskine er fra Netto og jeg glæder mig til at prøve hvordan det er at sy på sådan én - måske kunne det være en ny løsning?

(A dear friend lent me her sewing-mashine while mine is out of order - talk about service!)

søndag den 11. april 2010

Aaaarghh...

Jeg har altid syet på en ældgammel og højt elsket Singer-maskine, som i tidernes morgen tilhørte min mor. Da den efter mange slidsomme år afgik ved døden, købte jeg en Bernina, og vi er aldrig blevet gode venner!!

Berninaen har altid opført sig som en utilregnelig primadonna, haft mange anstrengende mood-swings og budt mig et utal af knækkede overtråde, 'båndsalat' i undertråden, bøjede nåle og skæve sømme... Og i dag bød den mig dette da jeg skulle zig-zagge noget:


JA f.... - den forsøgte også at lade de to nederste sømme passere for zig-zag!! NU har jeg stillet den til skrald!! (Nogle tips til hvad man så skal investere i?)

(For some years I've had a Bernina-sewing machine, and we have never really become friends! Today it absolute refused to zig-zag... I've had enough and I'm going to throw it out! Any tips on what to buy instead?)

onsdag den 7. april 2010

Miss Beezy - ad flere omgange...

Sidste år købte jeg garn og mønster til Miss Beezy hos Geilsk, som har det fremragende princip at der skal være så lidt monteringsarbejde som muligt, når man er færdig med at strikke! I dette mønster er det eneste montering et lille stykke under hvert ærme der skal sys sammen. Ja tak - det kan vi godt li'!! :)

Strikkekittet blev fundet frem efter nytår, efter at jeg længe havde glædet mig til at komme i gang. I lang tid gik det bare rundt og rundt i striber, og da jeg nåede til overdelen, som er strikket efter biese-strik (der ikke fylder ret meget i højden), gik det noget langsomt. Men færdig blev den:





Lige så fin i virkeligheden som på billederne - indtil jeg prøvede den på... Det der på billederne ligner små uskyldige pufærmer fik mig til at føle, at jeg havde klædt mig på til bal i 1700-tallet, eller at jeg var udstyret med strikkede airbags (udløste). Og lad det være sagt med det samme: jeg er helt sikker på, at det handler om mig og ikke om mønstret! På mønsterets forside hvor kjolen er afbilledet ser ærmerne flotte ud, og jeg har set billeder af kjolen på, inde på Ravelry, og der er pufærmerne bestemt ikke for meget - jeg syntes tværtimod de var rigtig fine... men altså - hvis jeg skulle gøre mig forhåbninger om at gå med den, måtte jeg finde på noget andet:






Det endte med at jeg strikkede bieser over hele overstykket (i modsætning til det originale mønster, der har et glatstrikket stykke på ærmet . Det glatstrikkede stykke er betydeligt 'højere' end biesestrik og bliver til 'puf' mellem bieserne yderst på ærmet og bieserne på overstykkets midte). Jeg baksede lidt med maskeantal og udtagninger på oversiderne af ærmerne for at undgå at de blev skorstens-rør-formede! Til sidst trak jeg en elastiktråd genne det yderste af ærmerne og voila (nå ja, okay, det lyder måske lige lovlig flot) - nu er jeg super glad for den og har haft den på flere gange - også i dag :) Se selv:




Og så lige et selvportræt ;)



(For a long time I have been looking forward to knitting Miss Beezy from Geilsk. When I finally finished it, the sleeves felt like gi-normous puffs, although I have seen pictures of the dress in the pattern and 'live' on Ravelry and never thought twice about the sleeves - I actually thought they looked kind of cute... I re-knitted the upper part of the dress, made up my own pattern for the sleeves and am very pleased with the result :) )

søndag den 4. april 2010

Nogen har lavet marmelade...

Nej, det er ikke mig men min kære husbond, som har hygget sig i køkkenet!

  

Den orange marmelade er lavet af rabarber, jordbær og havtorn (det er de små gule som ligner majs ;) ). Den mørkerøde er lavet af brombær, blåbær, havtorn og rødvin.



 

Og i festtøj:

Velbekomme!

(Somebody made jam - not me, but my dear husband :) The light one is made from rhubarb, strawberry and buckthorn. The dark one is made from blackberry, blueberry, red wine and buckthorn. Yummy!)

torsdag den 1. april 2010

God påske :)

Sidste år til min fødselsdag lidt før påske, fik jeg en gave tilsendt med posten. Da jeg åbnede kuverten og skulle tage gaven ud, væltede det ud med små gule påskekyllinger. Det grinede vi meget af herhjemme. Nu står de som små påske-soldater på række og geled med hver deres (mere eller mindre heldige) udtryk  - og vi griner stadig når vi ser dem :)


 


Der er også fine forårsgrene med påskepynt i stuen. Det meste af pynten er fra min barndom:



Neden for vasen står en lille blandet flok af påskedyr - også alle fra min barndom :)





(Happy easter - with easter-chicks and ornaments from my childhood :) )
 

avandia