mandag den 30. august 2010

Miniclutch (igen-igen)

En kær veninde havde fødselsdag for nylig, og i den anledning syede jeg denne miniclutch til hende (Jeg har syet modellen før - se bare hér hvor der også er link til hvor du kan købe mønsteret)

På øverste billede kan man ane, at foret ikke går helt op til kanten på indersiden af frontklappen. Normalt ville jeg have pillet det op og syet det igen, men pyntestikningerne (som i dette tilfælde også er den syning der lykker vendehullet og hæfter for og yderstof sammen langs hele toppen) er syet med en lyserød tråd som var så godt som sluppet op da jeg skulle sy denne syning, så der var ikke tråd nok til at sy det om... Det sker heldigvis ikke særlig tit!

Ellers er jeg helt vild med stofferne - hvor de er fra? Jamen, de er da fra yndlingsbutikken (Nå, det havde du måske gættet? Se i øvrigt på bloggen hvordan butikkens 4-års fødselsdag skal fejres :)

Foer-stoffet minder mig om en helt specifik scene i Heroes-serien. Scenen foregår i Japan for flere tusind år siden, i en lund med kirsebærtræer der drysser sine blade som fin sne ned over en af hovedpersonerne, der er taget tilbage i tiden for at... Nå, sidspring - underholdende serie, mega-dårlig sæson (2) og vanvittig smuk scene!




(Bemærk hvordan jeg på snedig fotografisk vis undgår at vise 'fejlen' øverst på lukkeklappen, ved at lade motivet flyde ud over billedets grænser... eller noget...)



(Once again I made a miniclutch - I've made them before and absolute love the way they turn out! This one was for at dear friends birthday)

søndag den 22. august 2010

Elvira for voksne - færdig

Faktisk er det ved at være et stykke tid siden. At jeg blev færdig med Elvira for voksne altså... Jeg skulle bare liiige have taget billeder til at vise frem. Det var åbenbart et projekt i sig selv:


Mønsteret er fra Rasmilla, som laver sådan nogle fine ting, og oven i købet er sød og sjov at skrives med :) Oprindeligt er mønsteret en tunika, men jeg har strikket den noget længere så den istedet kan bruges som kjole. Sanne (som står bag Rasmilla) har været meget behjælpsom med at finde ud af hvor meget garn der skulle bruges, og med at foreslå ændringer til halskanten for at styrke bæreevnen.

Garnet er Rasmillas Luksusgarn - en lækker blanding af uld og silke som er blevet noget så let og lækker efter at kjolen er blevet skyllet op og centrifugeret!

Kjolen lukkes i ryggen med knapper, som det (måske) ses på dette skæve, ufokuserede og underbelyste billede (sorry - det blev bare ikke bedre):


Jeg glæder mig allerede til at bruge den, når vejret lægger lidt mere op til at være hyllet ind i uld!

(A little while ago I finished Elvira for voksne and took quite a while to take pictures of the finished dress... The pattern is from Rasmilla who makes some very nice things! Since the original pattern if for a tunic, she was very sweet and helped me figure out how much yarn was needed, and how to make the upper part of the dress stronger to cary the added weight/length. The yarn is Rasmillas luksusgarn, a mixture of wool and silk. I can't wait to wear it in the fall :)

søndag den 15. august 2010

...and again...

Nu skulle man jo næsten tro, at dette var en blog om sokker... Og jeg må da også indrømme, at der liiige gik lidt samlebånd i den dér et øjeblik :)



Til gengæld fik jeg brugt resten af strømpegarnet (for nu)... Hæl og tå er strikket med en mørkere farve end resten af sokken, men desværre fik det ikke helt den kontrast-effekt jeg havde håbet på... Heldigvis er de blevet fine (og søde) alligevel!

(I've made yet another pair of babysocks - and finallly Iv'e used up the yarn (for now...). I knitted the heel and toe in a darker colour than the rest of the sock, but unfortunately it didn't have quite the contrasting effect I was hoping for... Luckily they're stille cute though!)

søndag den 8. august 2010

Oops, I did it again...

... men det tager jo altså heller ikke ret lang tid! (I hvert fald ikke nær så lang tid som strømper til voksne... Ahem...)


Og jeg synes stadig de er søde i al deres lidenhed :)


(Once more- and still very cute!)

fredag den 6. august 2010

Babysokker

Jeg sneg mig lige til et mini-projekt:


Opskriften er 'De mindste ragsokker' fra bogen 'Strik og sy til den lille ny'. Jeg har strikket sokkerne før - det er et superhurtigt lille projekt hvis man liiiige står og mangler en barselsgave :) Jeg har dog ikke været helt tilfreds med hæl og tå i den originale opskrift, da jeg synes hælen bliver for 'hullet' og tåen for bred.
Derfor har jeg ændret lidt i opskriften og fået et resultat, som jeg bedre kan leve med:


Hvis nogen derude er interesserede i ændringerne (her strikket i str. 1-4 mdr.):

Hæl: Ved indtagninger til hælen strikkede jeg de sidste to masker på pinden sammen (og startede hver pind med at tage første maske løst af som i den originale opskrift) indtil der var 8 m tilbage. Derefter sprang jeg over at strikke en hel omgang og gik direkte til udtagninger hvor jeg samlede en ekstra maske op i slutningen af hver pind (og startede hver pind med at tage første maske løst af som i den originale opskrift). Tag eventuelt en ekstra maske op mellem 1. og 2. pind og 3. og 4. pind og strik den samtidig sammen med ribmønsteret for at udgå huller.

Tå: Efter indtagner til tåen som beskrevet i opskriften (Rettelse: 24 (ikke 12 som først skrevet) masker tilbage) strikkede jeg to m sammen indtil 6 masker tilbage totalt. Herefter brød jeg garnet og trak det gennem de resterende 6 masker.

Og hvorfor er det lige, at kærheden på tøj er omvendt proportionel med dets størrelse?

(Ååååårh...)

(I knitted a quick little pjoject: baby-socks! Perfect for a baby-shower :) And sooooo small and cute!)


 

avandia