fredag den 29. oktober 2010

Støvler og tænger

Nu har jeg jo aldrig været bleg for at lege med tænger og deslige hvis jeg mener det er formålstjenstligt!

Og nu har jeg været igang igen...

Jeg købte nemlig nogle (synes jeg selv) rigtig fede støvler, og opdagede først for sent, at lynlås-kanten som går hele vejen rundt om øverste kant, river strømpebukser i stykker... Arh, men for f.....! Nå, tænke, tænke...



Frem kom min gamle ven, Tangen, og nu har jeg siddet med sko i skødet og hevet og trukket og vredet for at få alle de små tænder langs den øverste kant af (meget skarptsynede læsere kan måske ane, at jeg er nået et lille stykke på den bagerste støvle)...





Jeg er meget (selv-)tilfreds med resultatet (og med at jeg kan bruge mine strømpebukser mere end én gang)!


Nu mangler jeg bare at gøre de samme ved mine brune støvler, som er magen til ;)

(I bought a pair of boots with zipper-detailing around the upper edge. Unfortunately it tore my stockings, so now I've been sitten with the boots in my lap, twisting and pulling to take off the little zipper-'teeth' . I'm very happy about the result - now I just have to do the same to a pair of brown boots I have, that are similar to these!)

torsdag den 14. oktober 2010

Annette Danielsen og dobbeltstrik

I går havde jeg fornøjelsen af at deltage i en workshop med Annette Danielsen arrangeret af Sommerfuglen. Annette fortalte om modellerne fra hendes forrige bøger samt modellerne fra hendes netop udkomne 'Strik en stund'. Det var virkelig morsomt at høre om alle overvejelserne bag de forskellige modeller, og at få fortalt nogle af de historier der har inspireret til navnene på modellerne.

Men nu var det jo ikke 'bare' et foredrag; det var en workshop, så alle deltagerne skulle selv på arbejde! Der var lavet beskrivelse og opskrift til strikkeprøver med 8 forskellige teknikker, som bruges i 'Strik en stund', og man kunne så vælge hvilken teknik (eller teknikker) man gerne ville forsøge sig med - og få kyndig vejledning i!

Da jeg så at man kunne lære at strikke dobbeltstrik, vidste jeg med det samme at det ville jeg! Jeg har altid troet, at lige netop dobbeltstrik var uden for mine evners rækkevidde, men hvis jeg ikke skulle gribe muligheden for at forsøge mig med Annette Danielsens kyndige vejledning, ved jeg virkelig ikke hvornår jeg så skulle gøre det.

Hvad det endte med? Seeee mig: jeg kan strikke dobbeltstrik!!



Prøven er ca. 7x10cm og indtil videre er formålet med dens fortsatte eksistens, at blive stukket op under næset på alle (ja, det gælder også jer!) der ytrer bare den mindste interesse for emnet strik (og at minde mig selv om at jeg nu kan strikke dobbelstrik)!!

PS Sommerfuglen holdt ekstraordinært åbent efter workshoppen - måske kom jeg til at bestille noget garn til en Falkenberg-model... ;)

(Yesterday I went to a workshop with danish knit-designer Annette Danielsen arranged by Sommerfuglen. It was a wonderful evening and I learned to make double-layered knitting - a technique I have always thought would be too demanding of me, but not anymore!)

tirsdag den 5. oktober 2010

Box-pouch

For et stykke tid siden forsøgte jeg mig lige med en box-pouch, som jeg fandt en tutorial til hér:

 

 



Jeg synes ikke proportionerne er blevet helt rigtige (l: 12, h: 5, b: 7) (bemærk at jeg forsøger at aflede opmærksomheden herfra, ved at lade den svæve på toppen af en stor lækker basilikum ;) - måske forsøger jeg mig igen med andre mål ved lejlighed.

(A while ago I did a box-pouch from a tutorial I found here. I'm not quite sure about the proportions on the box-pouch (l: 12, h: 5, w: 7) (and I'm having it float on top of a big beautifull basil to create a diversion ;) - maybe I'll make one with different measurements some other time)
 

avandia