lørdag den 22. januar 2011

Folklore cardigan


Så så man lige mig strikke en folklore-cardigan. Eller, det vil sige at det gjorde man ikke, for jeg glemte at tage billeder undervejs!

Her er den sammen med de farvede garnnøgler som danner hulkrus-mønsteret på bærestykket og de stribede borter ved hals, ærmer og underkanter. Jeg tror, at andre har slået terning om hvilken farve de skulle bruge næste gang. Sjov idé synes jeg, men da jeg gerne ville have et fortløbende mønsterspil, nummerede jeg alle nøglerne og strikkede dem i rækkefølge. Ingen slinger i valsen og intet overladt til tilfældighederne!

Det er første gang nogensinde, at jeg har strikket noget der efterfølgende skulle klippes op, og jeg har haft mange (MANGE) overvejelser over hvordan man nu bedst gør det. Jeg har en eller anden aversion mod at sy på maskine i det jeg har strikket, og havde læst at man kunne sy i hånden eller hækle en forstærkning, før man klippede...

Jeg plejer ikke at være bleg for at kaste mig ud i hvad som helst, når det kommer til håndarbejds-projekter, meeeeeen jeg strikkede alligevel en lille prøve som jeg kunne sy i (i hånden) og klippe op. Bare sådan liiiige for at få en fornemmelse af det (og af om det kunne holde):
Da jeg så havde klippet blev jeg alligevel lidt loren ved holdbarheden ved min håndsyning, og derfor røg hele projektet i skammekrogen for en stund. Men så tog jeg mig alligevel sammen, overvandt symaskine/strikketøjs-aversionen og syede ekstra forstærkninger på maskine på trøjen (selvfølgelig først efter at jeg havde syet i hånden. Det jo klart...)Så turde jeg godt klippe! Hvorfor der ikke er noget billede af det? Ja, det spørger jeg også om... Til gengæld vil jeg ikke tøve med at gentage succeen en anden gang (Det har jeg faktisk allerede gjort, men det er en anden historie ;))

Til gengæld for de manglende gyser-billeder af opklipningen, har jeg taget en hel masse detaljebilleder da trøjen var færdig:

Knapperne er nogle jeg købte 5 minutter i lukketid efter devicen: det-ser-nogenlunde-rigtigt-ud... Og minsandten - de er helt perfekte (selvom man ikke kan se dem på billedet...)Den er blevet lige så fin som de andre udgaver jeg har set rundt omkring i blogland, og jeg er allerede meget glad for den!


(I knitted the Folklore cardigan and forgot to take pictures along the way. It was my first time having to cut in a piece of knit and I had many thoughts about how best to do it. I tested steeking by hand, but finally had to surrender to the sewingmachine - just to be sure that it wouldn't unravel. I'm very pleased with the result and won't have second thoughts about machinesewing and cutting in knit next time. In fact I already did, but that's another story...)

3 kommentarer:

 1. Det er godt nok en fin cardigan du har fået lavet.
  Jeg kender godt til bekymringerne med at klippe op.
  Strikke rigtig mange trøjer i 80erne med stærke farver og masser af mønster. De skulle altid klippes op.
  Har dog aldrig oplevet en, som ikke har holdt, så det skal nok gå.

  SvarSlet
 2. Susanne: Hvor er det godt at høre, at du har god erfaring med at syningerne holder! Jeg satser på at mine trøjer kan holde lige så længe som dine! :)

  SvarSlet
 3. ....måske jeg skulle se at komme i gang.....

  SvarSlet

 

avandia