søndag den 7. november 2010

Strømpestrik og magic loop

Jeg har strikket med strømpepinde lige så længe jeg kan huske, strikker så godt som 'flydende' på dem og holder egentlig meget af teknikken, som jeg synes er en dejlig afveksling fra at strikke med to pinde (eller rundpind, som jeg sædvanligvis strikker frem og tilbage på, istedet for jumperpinde).

Derfor har jeg altid haft svært ved at forstå hvad man skal med det dér Magic Loop. Jeg vil endda gå så vidt som til at sige, at jeg på arrogant vis har følt mig hævet over det. Indtil jeg ville strikke strømper med mønsterbort i en anden farve. Og den første strømpe ikke kunne komme forbi hælen da den var færdig og jeg ville prøve den. Overhovedet. Fordi jeg havde strikket alt (alt!) for stramt. Grrrrrrr!

Det var tredje gang jeg begav mig ud i et projekt med flere garnfarver (ja, det ER skammeligt når man tænker på at jeg snart har strikket i 30 år!); første gang var som barn, og jeg har lykkeligt glemt (fortrængt?) om det var svært. Anden gang var sidste vinter, hvor jeg strikkede en vest med mønster på bærestykket. Det var svært og jeg blev ikke helt tilfreds (på trods af at jeg ellers har brugt vesten flittigt).

Da jeg skulle strikke strømper med mønster i en anden farve viste det sig
1) at det er noget nemmere at følge en mønsterangivelse når man strikker rundt (og ikke frem og tilbage som med vesten sidste vinter - hvor jeg skulle læse hver anden 'linje' i mønsteret fra højre og hver anden fra venstre!)
2) at jeg under ingen omstændigheder kan strikke 'løst' nok når jeg strikker på strømpepinde (pindene er for korte til at jeg får lavet trådene på bagsiden lange nok)!

Da jeg havde tænkt lidt over om jeg kunne leve med fine strømper, som jeg aldrig ville kunne få på - og besluttet mig for at det kunne jeg ikke - begyndte jeg i al hemmelighed at overveje, om jeg alligevel skulle kigge lidt på Magic Loop-teknikken... Bare sådan liiige for at se om det kunne hjælpe. Og ved I hvad? Det virker (=mønsteret bliver pænt OG jeg kan få strømperne på - og så er det i øvrigt en meget nem og behagelig måde at strikke rundt på):

Mønsteret er fra denne bog, og det bliver ikke sidste gang jeg strikker strømper derfra!

PS. Halleluja for YouTube, som i pædagogiske billeder viste mig  hvordan man gør :) Se selv her (husk cola og popcorn)...

(I've always been happy, knitting socks on double-pointed needles, and therefore thought little of the Magic Loop-technique. Until I wanted to knit a pair of socks with two colours, and the leg became waaay to tight, that is. I caved in, looked up the Magic Loop-technique on Youtube (here), and now I can put on the socks (yay!) and actually really like working the technique... Who knew!! By the way, the pattern for the socks is from this book!)

5 kommentarer:

 1. Hold op hvor er de strømper flotte....kan godt følge dig i det med magic-loop jeg har ikke prøvet det endnu, tiden har ikke været der, men det skal helt sikkert prøves.

  SvarSlet
 2. Hold da op, hvor ser de strømper lækre ud :D
  Jeg ka' ik' finde ud af det med strømpepindene...kommer op at slås med dem eller også dratter de ud af strikketøjet og falder på gulvet :D Det kommer der ikke nogen strømper ud af, så jeg har lovet mig selv, at jeg skal prøve med magic loop ;o)
  Kh Karen

  SvarSlet
 3. Jeg har haft strømperne på i dag - de er skønne og varme (og lidt for store :)

  Jeg kan varmt anbefale Magic Loop - når man først har luret teknikken er det altså virkelig nemt og ligetil, og heldigvis er der jo andre strikke-entusiaster der har gidet lægge video-instruktioner (på engelsk) ud på YouYube... Yay!!

  SvarSlet
 4. Sikke dejlige strømper. Har desværre glemt teknikken, men det kunne nok genopfriskes.
  kh Dorte

  SvarSlet
 5. Hi-hi, Dorte - du er meget velkommen til at strikke en omgang eller to på mine næste strømper :)

  SvarSlet

 

avandia