tirsdag den 1. juni 2010

Yeee-haw... Gråvejrstrøjen er færdig :)

SÅ lykkedes det! Efter et endeløst antal fastmasker er gråvejrstrøjen endelig færdig! I det oprindelige mønster hos Liselotte hedder den solskinstrøje og har så mange forskellige fine farver, men med min farvesammensætning er det vist mere en gråvejrstrøje :)

Eftersom jeg hæklede med tyndere garn og mindre hæklenål end i Liselottes oprindelige opskrift, lagde jeg ud med at tælle som en vanvittig, trevle op, starte forfra og tælle igen. Ad flere omgange. Men da jeg havde knækket koden kørte det mere eller mindre derudaf!


Jeg synes lige det gi'r det dér ekstra med stofbetrukne knapper (og ja - dem har jeg jo en svaghed for :) Og ikke mindst i lige præcis dette stof fra Garn-iture!)
Der var dog liiiiige den lille-bitte hage ved projektet, at da jeg havde hæklet venstre ærme og prøvet og prøvet og prøvet det undervejs, for at være helt sikker på at alt blev som det skulle være, hæklede jeg hele højre ærme uden at prøve noget som helst...

Nårh mand - det var f.... ris til egen bagdel: Da jeg endelig var færdig og skulle prøve trøjen, kunne jeg nærmest ikke få højre ærme på... det var blevet alt for smalt!!

En grundig eftertælling viste da også, at ærmet var 6 masker smallere end venstre (=intet blodomløb til mormor-overarmen...). Der var ikke andet for end at trevle op og starte forfra på ærmet. Denne gange med mange prøvestop undervejs! Og nu. Nu er den bare lige som jeg håbede den ville blive :)Se i øvrigt trøjen i en anden og meget fin (Vildmarks-) version hér hos Dorte!
(I finally finished the Grey-skies-cardi, made from Liselottes pattern for the cute sunshine-cardigan! The original has all the colours of the rainbow - with my colour-scheme this version must be at Grey-Skies-cardi! Becauce I used thinner yarn and a smaller needle than in the original pattern, I started out by counting like a mad-man, but when I figured out the right amount of stitches and decreases, the work sped up. Only problem was: when I finally finished the thing, one sleeve was much narrower than the other... Nothing to do but to unravel the whole sleeve and remake it!! But now - I absolutely love it!)

4 kommentarer:

 1. Den er blevet super-god !! Og man lærer jo af sine fejl - næste gang du hækler "frit", prøver du garanteret undervejs i forløbet !

  Er det Kunstgarn du har brugt som den ene af farverne ? Uanset hvilket garn det er, så er det en flot effekt med det ensfarvede og farveskiftende garn sammen.

  SvarSlet
 2. Jeg er også meget tilfreds med den :)

  Oprindeligt var det jo fordi jeg så din fine vildmarks-trøje, at jeg fik mod på at gå igang med projektet... (Tror da for øvrigt lige jeg ændrer indlægget, så der er et link til din udgave :)

  Og ja, godt set: de grå striber et hæklet af kunstgarn fra hjertegarn - de sorte af Sandnes mini alpakka.

  SvarSlet
 3. Hej Anna
  Flot, flot trøje, sådan en vil jeg også lave.
  Hvor meget garn har du brugt af hver slags og hvilken størrelse nål?
  Er det meget svært at omregne opskriften (jeg har aldrig hæklet efter opskrift før).

  Venlig hilsen
  Susanne

  SvarSlet
 4. Hej Susanne,

  tusind tak for din kommentar - jeg bliver altid så glad når der bliver kommenteret på mine indlæg. Og jeg er meget beæret over at du har fået lyst til at hækle en trøje!

  Der går lige ferie i den den næste uges tid, men så skal jeg nok vende tilbage med mere specifikke detaljer...

  Du kan eventuelt sende mig en mail (adressen står i siden af bloggen) - så kan jeg svare dig dér?

  :) Anna

  SvarSlet

 

avandia